General, Noticies, Partits

Èxtasi al 94 a Berga (1-2)

La UE Castellar ha avançat les festes de la Patum, esclatant en el temps de descompte i sumant els tres punts en el minut 94, amb un gol de Carles Peñalver. En un final de partit boig, els blanc-i-vermells sumen la segona victòria de la temporada i acumulen quatre jornades sense conèixer la derrota.

 

Berga és sempre un desplaçament complicat. Més que complicat, molest. El més llunyà de la temporada, per a trobar un rival incòmode i sovint tornar amb les butxaques buides i cap punt en el caseller. Aquesta vegada, però, ha estat diferent, tot i que a poc s’ha estat de repetir històries anteriors. L’inici del Berga en aquest curs està sent atípic i després de tres partits encara no ha sumat cap punt, davant d’una Unió Esportiva que necessitava sumar els tres, per afrontar la jornada de descans en una bona posició.

 

El matiner gol de Marc Estrada (2’) ha encarrilat un partit que semblava cauria del costat castellarenc per golejada. Els dubtes de la defensa local i els atacs visitants així ho donaven a entendre, tot i que ha estat un miratge, lluny de la realitat. Sobre el terreny de joc, el Castellar ha manat en la primera part, amb diverses arribades i sense patir gaires problemes defensius, però sense gol.

 

El fred en la segona ha calat en el joc i els dos rivals s’han ensopit durant els 43 primers minuts, tot i que Marc Ruano estavellava dues pilotes al travesser i el Berga ho intentava sense sort ni remats. El centre del camp desapareixia i els blanc-i-vermells trobaven a faltar a homes determinants com Víctor León i David López, a banda de l’absència de Rodri que es quedava a la banqueta al descans.

 

Els locals ho seguien intentant i al 88’, Ramon Artigas emmudia als castellarencs, que se’n recordaven de les ocasions errades. 1-1 i un nou empat -el que havia de ser el tercer consecutiu- abans de la jornada de descans de la pròxima setmana.

 

Felipe González, un dels millors de la UE Castellar a Berga.

Felipe González, un dels millors de la UE Castellar a Berga. || A. San Andrés

 

Però l’equip seguia creient i de les botes de Felipe González, un dels millors del partit de la banda visitant, naixia la jugada de la victòria. Una centrada des de l’esquerra, dins d’una àrea amb 20 dels 22 jugadors, culminava amb un toc de Carles Peñalver, que arrossegava la pilota dins de la porteria defensada per Daniel Peralta al minut 94. I després l’èxtasi. Es feia justícia i el Castellar suma tres importants punts per seguir en la part alta de la taula i encara no coneix la derrota aquesta temporada.

 

“És una victòria merescuda. Hem marcat en la primera ocasió i en la primera hem dominat i arribat a porteria i ells no han tingut gaires ocasions. En la segona el joc s’ha enrarit i hem perdut el centre del camp, ens han contagiat del seu joc i quan tot semblava sentenciat, un malentès defensiu els ha propiciat el gol de l’empat, un resultat que crec que no era just. La sort ha estat de cara perquè en el descompte hem aconseguit el gol de la victòria que ha fet justícia amb el nostre joc” ha explicat el tècnic Santy Fernández sobre la gespa del municipal de Berga. Per la seva banda, Pep Torres, tècnic local ha elogiat el joc castellarenc i ha parlat sobre l’arrencada del seu equip aquesta temporada: “Són dinàmiques i amb dues derrotes en les primeres jornades no ens ha anat gens bé. Davant d’un equip com el Castellar, hem competit molt bé i és una llàstima no haver guanyat un primer punt que hagués estat un reforç moral. Però així és el futbol i contra això no podem fer res. Has d’anar, tornar, aixecar-te i tornar a anar”.

 

Amb dues victòries i dos empats, els de Juan Antonio Roldán i Santy Fernández ocupen el segon lloc provisional de la taula, a falta del resultat de la Pirinaica de demà enfront del Can Rull.

 

Albert San Andrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.