Noticies, Partits

El Torneig del Vallès per l’Igualada CF

El Torneig del Vallès és un dels més antics dels dos vallesos -gairebé amb seguretat el més antic- i una cita ineludible amb el futbol de pretemporada. En aquesta edició va ser el CF Igualada, l’equip que va visitar el Joan Cortiella i qui es va emportar la victòria per 1-3, en un partit molt igualat, tot i el resultat.

Els més antics seguidors del club encara recorden les primeres edicions d’aquest peculiar torneig, que en els seus inicis -vora els anys 70- va ser única i exclusivament per equips dels dos vallesos. “Al setembre es podien veure a l’estadi els equips més potents de les dues comarques, com el Mollet, Cerdanyola, Caldes, Ripollet, etc.” explica el soci Víctor Valls. El format també era diferent, ja que es jugaven un total de quatre partits -semifinals, final i 3 i 4 lloc- i, per regla general, “el rival més dèbil s’emparellava sovint amb el Castellar”, per tal d’arribar sense gaires esglais a la final, afegeix amb un somriure el cronista de La Forja i expert en la història de la Unió Esportiva.

Aquesta regla es va trencar als 80, on el Vic va ser el primer equip no vallesà en competir al torneig, una norma que en els últims anys s’ha fet habitual. El canvi de format i de procedència dels rivals ha fet veure alguns dels millors equips del futbol amateur de Catalunya i en aquesta edició el CF Igualada entrenat per Carlos López -tècnic amb passat castellarenc i grans relacions amb el club- va ser el convidat d’honor per a jugar la que també era el XXX memorial Emili Altimira i Alsina.

L’equip, que la passada temporada va ser entrenat pel castellarenc Marc Cabestany a 3a divisió, lluitarà aquesta temporada per tornar a la divisió de bronze del futbol espanyol sota les ordres de López, un dels tècnics amb més futur del Vallès i que ja ha passat per les millors pedreres de la zona com la del CE Sabadell o la del Mercantil.

Sobre el terreny de joc, els dos equips es van mostrar incisius durant els primers minuts, però van ser els igualadins els que van colpejar primer: en el minut 5, el davanter Joel Méndez aprofitava una badada defensiva per a rematar una pilota des de la dreta i fer el 0-1. Ell mateix va fer el 0-2 al 39’ en una jugada semblant i des del mateix costat, arribant al descans amb aquest resultat i el desencant dels locals, que van perdonar diverses incursions en l’àrea blava.

Només tornar del vestuari, Jan Marc Roldán aconseguia un gol que va deixar palesa la seva tècnica, col·locant l’esfèrica a l’escaire dret del porter en un xut de falta, a uns metres de la frontal, el que va fer revifar el joc blanc-i-vermell, passant a dominar per complet el partit. L’alegria, però, va durar fins al 60’, on Méndez va sentenciar amb un hattrick i res van poder fer els de Roldán i Fernández per emportar-se el trofeu.

El president Miquel Vilanova va ser l’encarregat de donar la copa al capità dels blaus, Pedro Calvo, així com de fer entrega de les plaques commemoratives als exjugadors Antoni Coromines i Francesc Sampere, els diplomes a Miquel Bareas i José Raya, a més de l’ofrena floral a la vídua d’Emili Altimira al començament del partit.

Miguel Bareas saluda al públic del Cortiella després de rebre el diploma de mans del president de l'entitat, Miquel Vilanova i de l'alcalde Ignasi Giménez.

Miguel Bareas saluda al públic del Cortiella després de rebre el diploma de mans del president de l’entitat, Miquel Vilanova i de l’alcalde Ignasi Giménez.

Amb l’1-3, però bones sensacions -l’equip no va poder comptar amb diversos lesionats d’importància com Ortiz o Rodri- sobre el joc vist, encarrila una nova setmana on avui dimarts va disputarà un amistós a Rubí enfront de la Juventud 25 de Septiembre i dissabte ho farà al camp del FC Pirinaica manresà (dissabte 18:00 h), rival la pròxima temporada.

Amb l’inici de lliga en menys de dues setmanes, l’equip se centra a seguir agafant bon ritme i recuperar els lesionats lleus, amb vista al partit enfront del sempre complicat CE Sallent (2/10, 18:00 h).

 

Torna el torneig Joan Cortiella, un any després

Un dels aspectes més perjudicats durant la pandèmia han estat els torneigs d’estiu i els de pretemporada, que en la seva majoria han estat un any cancel·lats. És el cas del Joan Cortiella, un trofeu mític en el futbol base vallesà, que durant el 2020 no es va poder disputar i que enguany arriba a la XXIII edició, tot i que en un format més reduït que en edicions anteriors. Aquesta serà, també, la quarta edició en la qual el protagonista no podrà fer l’entrega dels premis. El torneig -que abraça des dels prebenjamins fins als juvenils en masculí i femení- es disputarà durant dissabte i diumenge en l’estadi del mateix nom, fet que fa entendre la importància d’aquest castellarenc per al que va ser el club del seu cor. Diumenge a les 12:00 h es farà la tradicional ofrena a Fina Moré, vídua de l’exporter i directiu. Per aquest motiu, el club ha volgut rememorar l’estil dels cartells dels anys 50 i 60, en homenatge al ‘Curti’. El club també farà un outlet de roba esportiva durant el cap de setmana.

 

Albert San Andrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.